Продавець AKIKO Интернет-магазин товаров из Японии розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
186 відгуків
AKIKO Интернет-магазин товаров из Японии
+38098 026-85-54
+380(98)026-85-54

Людина не хвора людина окислен!

Людина не хвора людина окислен!

З цього ясно, що окислення таїть в собі небезпеку розвитку хвороби. Така позиція німецьких лікарів цілком обґрунтована.

При кислотно-лужному балансі близько половини кислот нейтралізується підставами, які надходять з їжею, а половина кислот нейтралізується буферними лужними системами організму. Проте останнім часом все частіше і частіше спостерігається екзогенний ацидоз. Він походить від закислення організму кислотоутворюючою їжею і кислими рідинами. Таке закислення розвивається на тлі нестачі в їжі підстав (лугів).

В результаті обміну речовин в нашому організмі утворюється велика кількість кислот у двох формах – летючої (вугільної) і нелетучей (фіксованою). Вугільні кислоти тому і називаються летючими, що вони виділяються клітинами у вигляді іонів Н+. Потім ці кислоти переносяться гемоглобіном крові в легені. В легких вони перетворюються на вуглекислий газ, який видаляється при диханні.

В результаті метаболізму білків і інших кислотоутворюючих продуктів утворюються нелеткі (фіксовані) кислоти, такі як сірчана і фосфорна. Щодня при цілком нормальному харчуванні в організмі утворюється величезна кількість цих кислот (близько 1 ммоль/л іонів водню на кожен кілограм маси тіла). Якщо б ці кислоти постійно не нейтралізувалися і не віддалялися, то вже за добу показник рН крові знизився до 2,7.

Надмірне накопичення цих кислот у крові може бути як наслідком занадто великого надходження їх із їжею, так і наслідком захворювання. При цьому в клітинах і тканинах накопичуються кислі продукти, і організму не вистачає лужних ресурсів, щоб їх швидко зв'язати і вивести. Так, при цукровому діабеті, сильній гарячці, голодуванні, алкогольної інтоксикації, великих запальних процесах, травмах, опіках, шоку виникає кетоацидоз (збільшення продукції кетонових тіл). При цьому в організмі накопичується велика кількість продуктів розпаду. Вони отруюють ЦНС, що проявляється головним болем, слабкістю, ломота в суглобах. При діабеті ці токсичні продукти розпаду можуть викликати діабетичну кому.

Чому підвищення кислотності крові робить згубний вплив на організм?

 

У свій час Караваєв сильно постраждав від того, що закликав звертати увагу на кислотно-лужну рівновагу (КЩР) при лікуванні різних захворювань. Караваєва запроторили до психлікарні. Між тим сьогодні вже і на Заході все більшого поширення набуває теорія окислення організму як першопричини розвитку багатьох захворювань. Згідно цієї теорії 70 % населення земної кулі страждає від порушення кислотно-лужного балансу, причому від зсуву його в кислу сторону. І справді, небезпека закислення організму в багато разів більш істотна, ніж небезпека защелачивания. Про це, зокрема, свідчить співвідношення лужного буфера, або лужного резерву крові – бікарбонату натрію, – і вугільної кислоти. Це співвідношення дорівнює відповідно 20:1 і підтримується на постійному рівні.

Окислення організму може тривалий час протікати безсимптомно. Людина начебто відчуває себе непогано. Однак в організмі все більше і більше витрачається лужний буфер. Витрачається він в основному на те, щоб нейтралізувати патологічні кислоти, не засвоюються клітинами тіла. Як вважають багато західні лікарі, винна в цьому сучасна їжа, яка на 80 % складається з кислотоутворюючих продуктів. Прихильники теорії закислення вважають навпаки, що в їжі не вистачає кислоти. І вони пропонують її туди додавати; наприклад, оцтову, щавлеву. Ось це справа мені представляється небезпечним. Щавлева кислота в надлишкових кількостях може сприяти утворенню каменів у нирках. Оцет ж також у великих кількостях може призводити до патологічної проникності судинної стінки, до виразки її.

Так і в звичайних продуктах кислот предостатньо. Здавалося б, нешкідливий напій кока-кола містить стільки кислоти, що в ньому можна розчиняти шматочки м'яса.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

Рис. 2.

А. Кров здорової людини.

Б. Зміни в крові при закислении організму

 

В результаті серйозних наукових досліджень було показано, що постійне вживання кислотоутворюючих продуктів може бути чинником, що призводить до ацидозу. При цьому сповільнюється кровотік.

Кров стає густішою, слабшає постачання тканин киснем, що спостерігається склеювання (агрегація) еритроцитів. Справжню сенсацію викликали в Німеччині недавні дослідження доктора Ирлахера. Він лікував хворих, у яких спостерігалася кисла реакція в крові, лужної водою, отриманої в результаті електролізу. В результаті еритроцити перестали утворювати так звані «стовпчики»; перестали склеюватися.

Отже, який можна підвести підсумок всього цього?

Оскільки ацидоз змінює біохімію крові, то це позначається і на інших властивостях крові. Так, кров сповільнює свій рух по судинах, стає більш в'язкою; зростає небезпека тромбоутворення. При цьому еритроцити починають «склеюватися». Це призводить до появи кровоносної недостатності. Що, в свою чергу, загрожує судинної катастрофою – інфарктами, інсультами, а також порушенням мікроциркуляції крові, що призводить до ішемії, гіпоксії, гіпертонії...

В організмі здорової людини існує буферний механізм (від англійського слова buff – пом'якшувати поштовхи). Буферний механізм зв'язує надлишок іонів водню і контролює їх подальше переміщення в організмі у зв'язаному вигляді вже

Буферні системи організму являють собою хімічні сполуки, що володіють амфотерними властивостями. Ці сполуки характеризує те, що в кислому середовищі вони ведуть себе як лугу, а в лужній – як кислоти. Не будь буферних систем, кислі продукти обміну приводили б до зрушення рН крові в кислу сторону і до миттєвої смерті. Так, при інтенсивній м'язовій роботі (наприклад, при посадках дров) в кров може надходити до 80-100 г молочної кислоти протягом всього декількох хвилин. Якщо ця кількість молочної кислоти ми додамо до 5 л дистильованої води (середній об'єм циркулюючої крові у людини вагою 70 кг), то концентрація іонів Н+ зросте в 40 000 разів. Проте в організмі людини реакція крові при таких умовах практично не змінюється. Буферні системи нейтралізують весь обсяг що надходить у кров молочної кислоти.

Однак треба мати на увазі ось що. При надлишковому надходженні в організм кислот або при надмірному їх утворення всередині організму наростає дефіцит лужних ресурсів. Найважливішими з них є мінерали: кальцій, натрій, калій, магнезія.

Досить часто в їжі, яку ми споживаємо, відчувається брак лужних елементів. В таких умовах організм звертається до своїх власних лужним запасів і починає здійснювати обмін іонів мінералів на іони Н+. При цьому починають проявлятися зовнішні ознаки окислення. Так, скажімо, при відібранні лужних мінералів у волосяного покриву голови починають випадати волосся. При запозиченні мінералів із зубів з'являється пародонтоз. При позичанні» кальцію кісток виникають ознаки остеопорозу – кістки стають крихкими, схильними до переломів. Всі ці ознаки можуть бути першою ластівкою починається закислення організму.

Що стосується остеопорозу, то його часто називають «крихкою епідемією». Досить часом необережного кроку, незручного руху, щоб стався перелом. Сьогодні остеопороз – одна з головних причин інвалідності та смертності як у Росії, так і в усьому світі. Головною причиною остеопорозу вважають втрату кістками мінералів: кальцію, магнію, фосфору. Це відбувається на тлі низької активності клітин, відновлюють кісткову тканину.

Старіння організму також заздрості від реакції крові?

Теорія хронічного закислення організму переконливо пояснює такі явища, як старіння шкіри, випадання волосся, руйнування зубів, ламкість кісток, ламкість нігтів, проблеми з суглобами, наступним чином. Мінерали волосся, зубів, кісток, нігтів, шкіри при зсуві рН крові в кислу сторону починають інтенсивно надходити в кров. Вони витрачаються на більш нагальні цілі – на нейтралізацію кислот і поповнення буферних систем організму.

Тому навіть масоване введення в закисленный організм таких мінералів, як кальцій, лише пом'якшує перебіг хвороби. При сильному зсуві кислотно-лужної рівноваги в кислу сторону вимивання мінералів з волосся, зубів, кісток і т. д. буде продовжуватися. Необхідно, як і радив Караваєв, поряд з введенням в організм кальцію та інших мінералів, які беруть участь в обміні, вирівнювати КЩР за допомогою лужних трав, раціонального харчування, дихальної гімнастики і психкультуры, що виключає появу негативних емоцій.

Сьогодні японський вчений, доктор медицини Иситани дотримується подібних позицій. Так, він довів, що нормалізація КЩР та одночасний прийом мінералів призводять при лікуванні остеопорозу до набагато кращого результату, ніж звичайне лікування.

В останній час вдалося довести, що і виникнення болю також залежить від ступеня окислення. Нервові закінчення, які знаходяться поза клітин, дуже чутливі до зміни рН в кислу сторону. При механічних і термічних руйнування тканин стінки клітин руйнуються, їхній вміст потрапляє на нервове закінчення. Виникає біль.

Скандинавский ученый Олаф Линдал доказал, что боль могут вызывать катионы водорода. Исследователь впрыскивал в кожу добровольцев очень тонкую струйку раствора, содержащего катионы водорода. Этот раствор не повреждал клетки, а действовал непосредственно на нервные окончания. При введении этого раствора в кожу появлялась боль; причем с уменьшением рН раствора боль усиливалась.

Караваев считал, что диабет вызывается закислением крови. Он успешно лечил диабет и первого и второго типа, нормализуя КЩР крови при помощи комплекса мероприятий, названных им оздоровительной системой.

Однак, за твердженням Діни Ашбах, яка написала книгу «Жива і мертва вода», діабет першого і другого типу непогано лікується лужною водою – каталітом, отриманої методом електролізу. Це зайвий раз підтверджує правоту Караваєва, який рекомендував нормалізувати КЩР крові в якості універсального засобу оздоровлення.